Fuczki bieszczadzkie - placuszki z kiszonej kapusty

Weronika
Obiad
04.01.2020 8:42
Fuczki bieszczadzkie - placuszki z kiszonej kapusty

Na wersję bawarską placków z kiszoną kapustą tym razem z dodatkiem ziemniaków zapraszam tutaj 3/4 szklanki jasnej mąki orkiszowej1/2 szklanki mleka1 jajko2 szklanki kiszonej kapustypieprz, sólmajeranek, cząber, kminek - opcjonalniemasło ghee do smażeniaPrzygotowanie: Do przygotowania placków można użyć surowej lub gotowanej kapusty kiszonej .Do moich placków wykorzystałam surówkę z kiszonej kapusty, która zapodziała się w lodówce, także dodatkowo wpisują się w ideę zero waste. Wmieszać do ciasta posiekaną na mniejsze kawałki kiszoną kapustę smażyć na rozgrzanym maśle z obydwu stron do zrumienienia. Odkładać na papierowy ręcznik celem odsączenia nadmiaru tłuszczu podawałam z jogurtem greckim i smażoną żurawiną SMACZNEGO !

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/01/fuczki-bieszczadzkie-placuszki-z.html