Gulesz z dzika - myśliwski

Weronika
Obiad
09.05.2020 9:10
Gulesz z dzika - myśliwski

Kilka razy obrócić po wyjęciu z zalewy mięso osuszyć, pokroić w kostkę, natrzeć przyprawami i ponownie zostawić w lodówce, najlepiej na całą noc grzyby namoczyć w gorącej wodzie mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym smalcu do zrumienienia. Jeśli używasz to razem z wędzonym boczkiem mięso umieścić w rondlu, dodać grzyby i wodę z moczenia z grzybów (wlać przez sitko). Wcześniej wymoczyłam mięso w maślance, następnie przez 1 noc w marynacie z przyprawami. mięso zalać maślanką tak, by je przykryć i na 2-3 dni pozostawić w lodówce. Zachwycający smak, polecam!600 g szynki z dzika1-2 szklanki maślankisól, pieprzziele jałowcasłodka, ostra paprykaczosnek, imbirlistek laurowysmalec2 garście suszonch borowików2-3 ogórki kiszoneboczek - opcjonalnie2-3 łyżki mąkiPrzygotowanie: Dodać listek laurowy i dusić do miękkości 1, 5 godziny na koniec dodać pocięte w słupki kiszone ogórki SMACZNEGO !

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/05/gulasz-z-dzika-mysliwski.html