Ciasto podzielić na 8 części, uformować kule, a następnie lekko spłaszczyć, na środek każdego wyłożyć ok pół łyżeczki kremu czekoladowego, zlepić i lekko spłaszczyć (serniczki mają być grube, ok 1,5cm), obtaczając z obu stron w mące. Syrniki z czekoladowym nadzieniem 300g twarogu półtłustego1 duże jajko2 łyżki mąki + do obtaczania2 łyżki cukru waniliowegoschłodzony krem czekoladowy typu nutella do nadzieniaolej lub masło do smażeniacukier puder do posypaniaTwaróg przetrzeć przez sito, dodać cukier, jajko, wymieszać. Serniczki smażyć z obu stron na rumiano na średnim/małym ogniu. Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.obiadgotowy.pl/2020/01/syrniki-z-czekoladowym-nadzieniem.html