Orzechowe ślimaki z ciasta francuskiego

Ciasta
03.01.2020 9:30
Orzechowe ślimaki z ciasta francuskiego

Składniki: kawałek ciasta francuskiego ( ok 250 g) 100 g orzechów włoskich 6 miękkich daktyli 2 łyżeczki kakao 1/3 łyżeczki cynamonu 3 łyżki miękkiego masła Ciasto rozmrozić. Ślimaki z ciasta francuskiego z nadzieniem z orzechów laskowych, kakao, daktyli i masła - bez dodatku cukru. Orzechy przełożyć do robota kuchennego i zmiksować na proszek, dodać daktyle, kakao, cynamon i masło - zmiksować na gładką masę. Ciasto rozłożyć, na nim rozsmarować nadzienie (z jednej strony zostawić ok 2 cm do sklejenie).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smacznyzeszyt.blogspot.com/2019/12/slimaki-z-ciasta-francuskiego-z.html