Cóż, kto pierwszy, ten lepszy;) Nie leżały długo na talerzyku 🙂 Nadziewane muszle makaronowe to doskonały wybór na wszelakie domówki czy na Sylwestra. około 250 g makaronowych muszli, conchiglioni 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 2 garści rukoli 100 g wędzonego na zimno łososia kilka suszonych pomidorów 250 g kremowego serka (u mnie Twój Smak) 1 łyżka gęstej, kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz Makaronowe muszle gotujemy w lekko osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Obranego ze skórki ogórka kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Ostrożnie rozkładamy na talerzach, by muszle nie posklejały się ze sobą. Suszone pomidory osączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki. Wędzonego łososia kroimy na mniejsze kawałki. Kroimy na mniejsze kawałki. Rukolę siekamy na mniejsze kawałki. Udostępnij Zapisz Takie makaronowe muszle to prawdziwy strzał w 10-kę, jeśli chcecie zachwycić swoich gości.