Składniki: ciasto – 3 i 1/2 szklanki mąki – ¾ szklanki cukru – 2 łyżeczki sody oczyszczonej – 20 dkg masła – 3 jajka – 3 łyżki miodu masa orzechowa – 30 dkg orzechów włoskich – 3 łyżki miodu – ½ szklanki cukru – cukier waniliowy – 15 dkg masła krem – ½ litra mleka bez laktozy – 3 łyżki mąki ziemniaczanej – 3 łyżki mąki pszennej – 1 szklanka cukru – cukier wanilinowy – 20 dkg masła Przygotowanie: Orzechy obierz i pokrój na drobniejsze kawałki. Ciasta bez orzechów pieczemy w temp. 180 stopni ok. 20 – 25 minut, natomiast ciasto z masą orzechową pieczemy ok. 30 minut. Ciasto przekładamy masą tak aby warstwa ciasta z masą orzechową była na samej górze. Z podanych składników na ciasto wyrabiamy je i dzielimy na 3 części. Wszystkie składniki na masę orzechową wrzuć do garnka i zagotuj aby się połączyły. W momencie gdy mleko delikatnie zacznie się gotować dodajemy mieszaninę mąki z mlekiem.