mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 kostki margaryny 2 łyżki kakao 2 łyżki nutelli 1 tabliczka czekolady gorzkiej Polewa: 1 kostka margaryny 600 g. cukru 4 łyżki kakao 12 łyżek mleka Bo zrobić warto :) Składniki: Ciasto: 2 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 500 g. Swojego czasu, robiłam je zawsze na święta Bożego Narodzenia, ale odkąd zaczęłam robić pierniczki, to zrezygnowałam z kokosanek. Polewę, można cały czas gotować na małym gazie, ale wtedy szybciej odparowuje. Podgrzewać na małym ogniu, co jakiś czas mieszając do rozpuszczenia składników i powstania gładkiej polewy. Pod koniec polewa robi się gęściejsza, więc dolewam trochę mleka, ale nie za dużo. Wiórki kokosowe wsypać do miski, lub na większy talerz. Kawałki ciasta, moczyć w gorącej polewie. Tak przygotowane ciasto, wyłożyć na prostokątną blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Dodatkowo: 500 g. wiórek kokosowych Wykonanie: Czekoladę drobno posiekać. Margarynę roztopić w rondelku. Kiedy czuję, że stygnie znów podgrzewam i tak cały czas :) Ja co jakiś czas, włączam gaz, a kiedy się zagotuje wyłączam. Dlatego, postanowiłam je urozmaicić, żeby zawsze nie były takie same. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę. Oprócz tego, są jeszcze ciasta i nie da rady wszystkiego przejeść.