Składniki: 5 filetów śledziowych ala matjas 1/2 papryki czerwonej (jeśli mała, to cała) 1 nieduża cebula 2 ogórki konserwowe 2 marynowane papryczki pepperoni 2 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku pieprz kilka kropel soku z cytryny Wykonanie: Filety śledziowe namoczyć w wodzie. Jeśli macie filety z beczki to trzeba je moczyć nawet 8-9 godzin wymieniając wodę. Na koniec dodać koperek, majonez, śmietanę, przyprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Resztę warzyw również pokroić w kostkę i dodać do śledzi. Sprawdzi się na co dzień, ale też jako przekąska dla gości. Wymoczone śledzie pokroić w większą kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2022/08/saatka-sledziowa-z-papryka.html