Składniki: duże jajko 250 g mąki pszennej 100 g cukru 40 g masła 2 łyżki miodu 2-3 łyżeczki przyprawy do piernika łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli polewa z białej czekolady: 100 g białej czekolady 4 łyżki śmietany 30 % - Piekarnik nastawić na 200 stopni C. - Temperaturę obniżyć do 160 stopni, wstawić biscotti i piec około 8 minut, przewrócić je na druga stronę i piec kolejne 8 minut. - Po wyjęciu poczekać aż ciasto przestygnie i pokroić lekko po przekątnej na kromki o grubości około 1-1,5 cm. Piernikowe biscotti Włoskie ciasteczka biscotti wypiekane dwukrotnie w świątecznej aromatycznej wersji, cudnie pachnące cynamonem i innymi korzennymi przyprawami dodawanymi do pierniczków. - Z ciasta uformować podłużny wałek, przełożyć go na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.