Ryba w galarecie z jajkiem i warzywami

Kasia
Przekąski
11.12.2019 15:27
Ryba w galarecie z jajkiem i warzywami

2 liście laurowe 3 ziela angielskie łyżeczka soli ok 10 kulek pieprzu żelatyna (ok 5-6 łyżeczek na litr wywaru) do klarowania wywaru: ocet jabłkowy 3 łyżki białko 3 jajka na twardo dwie marchewki (ugotowane z wywaru) kilka łyżek groszku konserwowego pieczarki konserwowe natka pietruszki Pyszna ,mięciutka ryba,delikatna i dietetyczna,pięknie wygląda na stole i posmakuje każdemu-polecam Często szukamy jakiegoś pomysłu na rybę ,z dzieciństwa pamiętam,że nie lubiłam ryby w galarecie,bo była ze skórą i ośćmi -moja jest zupełnie inna,delikatna,zmielona,baz skóry i ości,doprawiona do smaku,do tego zalana delikatnym wywarem z warzyw. Dodatkowo na talerz:Przygotowanie:Zobaczcie jak robię taką rybę krok po kroku ⤵️⤵️⤵️Włoszczyznę,liście laurowe ,ziele ,pieprz i sól wkładamy do garnka,zalewamy ok 2 litrami wody,gotujemy przez ok 1 godz.Rybę mielimy,dodajemy ,bułkę tartą,kaszę mannę,jajka,sól,pieprz i koperek.dokładnie mieszamy,masę nakładamy na kawałek gazy i zawijamy tworząc kształt wałka. Po tym czasie podgrzewamy na małym ogniu ,żeby żelatyna całkiem się rozpuściła(nie może się zagotować),doprawiamy ją jeszcze do smaku,solą ,pieprzem i octem ,ewentualnie maggi jak lubicie i polewamy wywarem naszą rybę na talerzu. 500 g ryby bez skóry i ości(u mnie dorsz) 2 jajka 2 płaskie łyżki kaszy manny 1 łyżka bułki tartej pół łyżeczki pieprzu białego lub cytrynowego płaska łyżeczka soli łyżka posiekanego koperku włoszczyzna (3 marchewki,2 pietruszki,seler,por,cebula) Na półmisku układamy pokrojoną w plastry rybę jajka ,marchewkę i pieczarki pokrojone w plasterki i groszek.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2019/12/ryba-w-galarecie-z-jajkiem-i-warzywami.html