dla wielbicieli batonika Kinder country będzie idealne ale nie tylko,bardzo słodkie-ale pyszne,można zamienić mleczną czekoladę z gorzką i wtedy nie będzie tak słodkie-ale ja właśnie mocno słodkie lubię,proste do zrobienia i pyszne-polecam Składniki: 350 ml śmietanki słodkiej 30% 250 g serka mascarpone 250 g herbatników (w tortownicy o śr 21 cm wyszło 100g herbatników) 2 białe czekolady 2 mleczne czekolady 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno,dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać ,aż składniki się połączą. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ,ułożyć herbatniki jeden koło drugiego,wlać jasną masę,wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Sposób Przygotowania: Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno ,dodać serek mascarpone i nadal ubijać ,aż masa stężeje,dopiero potem pomalutku wlewać ostudzoną rozpuszczoną białą czekoladę ciągle miksując.