Sernik na zimno z persymoną (kaki)

Sernik na zimno z persymoną (kaki)

Składniki na masę: 250 g twarogu półtłustego 2 opakowania jogurtu naturalnego Skyr 2 sztuki kaki 3 – 6 łyżek erytrolu (ilość wg upodobań – nie zmienia wartości odżywczej) 35 g żelatyny świeże owoce do dekoracji Wykonanie: Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 15-20 minut. Wartość odżywcza w 100 g (bez dekoracji): wartość energetyczna – 114,1 kcal białko – 8,8 g tłuszcze – 1,7 g węglowodany – 13,6 g Składniki na spód: 100 g płatków owsianych 1 banan 1 łyżka kakao 75 g daktyli suszonych 1 łyżka wiórków kokosowych Masę dokładnie wymieszaj, wylej na schłodzony spód i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny (najlepiej na całą noc). Na końcu dodaj żelatynę przygotowaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smaczna-dieta.pl/sernik-z-kaki-persymona/