Składniki: 1,5 l bulionu warzywnego 2 duże garści suszonych grzybów 200 g makaronu łazanki 2 łyżki śmietany 18% 2 gałązki natki pietruszki (opcjonalnie) sól pieprz (przepis na 4 porcje) Namoczone grzyby wyjmujemy z garnka, kroimy w mniejsze kawałki, z powrotem wrzucamy do bulionu i gotujemy do miękkości pod przykryciem około 30 minut. I już zawsze będzie mi się kojarzyła z domem rodzinnym. Grzyby dokładnie przepłukujemy, zalewamy bulionem i odstawiamy na 2 godziny. Koniecznie gotowana na suszonych grzybach, bezapelacyjnie z łazankami. W międzyczasie gotujemy makaron, al dente, po ugotowaniu odcedzamy go i przelewamy zimną wodą, odstawiamy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/wigilijna-zupa-grzybowa/