Koniecznie zapiszcie ten przepis na później 🙂 Składniki na 4-5 porcji: – 500g piersi z kurczaka/indyka – 500ml bulionu (lub 500ml wody + 1 łyżka koncentratu bulionu warzywnego) – 300g pieczarek – 2 papryki – 2 cebule – 3 łyżki koncentratu pomidorowego – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka masła – 1 łyżeczka papryki słodkiej – 1/2 łyżeczki papryki ostrej – 1/2 łyżeczki papryki wędzonej – sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka i w szerokim garnku podsmażamy na 1 łyżce oliwy i 1 łyżce masła. Pierś z kurczaka/indyka kroimy w paski, doprawiamy solą, pieprzem i dokładamy do cebuli, smażymy ok. 7 minut. Po raz kolejny mam dla Was świetny przepis na szybki i smaczny obiad, który idealnie sprawdza się na ciepło jak i do lunchbox’a. Papryki kroimy w cienkie paski i wraz z przyprawami dodajemy do garnka, mieszamy.