Wyglądają jak popękane,co dodaje im uroku-polecam Składniki: - 100 g białej czekolady - 120 g cukru - 120 g masła - 2 jajka - skórka starta z jednej cytryny i sok z niej wyciśnięty - 360 g mąki - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - kilka łyżek cukru pudru do obtoczenia Przygotowanie: Masło rozpuszczamy w rondelku,wyłączamy i dodajemy białą czekoladę ,mieszamy żeby się rozpuściła,odstawiamy do lekkiego przestudzenia. Jajka z cukrem miksujemy na puszystą jasną masę,dodajemy skórkę i sok z cytryny,dalej miksujemy,dodajemy masło z czekoladą (jak wygląda jak zważone to nic,tak ma być),dalej miksujemy,dodajemy mąkę z proszkiem i jeszcze chwilkę miksujemy. Po tym czasie formujemy z masy kulki,trochę mniejsze niż orzech włoski,obtaczamy je w cukrze pudrze i układamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Pyszne ciasteczka ,które zrobiła moja córcia Ania,pachnące cytryną ,z dodatkiem białej czekolady.....pychotka.