Mielonka z szynkowaru z marynowanymi pieczarkami

Kasia
Przekąski
23.03.2017 7:51
Mielonka z szynkowaru z marynowanymi pieczarkami

Składniki: - 500 g łopatki wieprzowej - 500g szynki b/z kości - 20 dag słoniny - pieczarki marynowane(mały słoik,lub pół dużego) - łyżeczkę soli peklowej - ok 0,5 łyżeczki soli kamiennej - płaska łyżeczka pieprzu białego - 2 ząbki czosnku - łyżeczka majeranku - łyżeczka żelatyny - ok 70 ml zimnej wody Przygotowanie: Mięso mielimy najlepiej na grubszym sitku(ale nie koniecznie),słoninę na drobnym. dodajemy wszystkie przyprawy i wodę i mieszamy ok 5 min żeby składniki dobrze się połączyły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2017/03/mielonka-z-szynkowaru-z-marynowanymi.html