Schab pieczony w boczku

Kasia
Śniadania
05.04.2020 16:01
Schab pieczony w boczku

Po tym czasie obsmażamy naszą wędlinę na mocno rozgrzanej patelni z każdej strony ,przekładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy tłuszczem z patelni i przykrywamy folią aluminiową pieczemy w 200 stopniach pod przykryciem przez pół godziny i potem zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze godzinę. to smarujemy całą powierzchnię musztardą Schab kroimy na pół i układamy jeden za drugim na środku boczku. zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin żeby przeszło smakiem przypraw. Następnie przekładamy do lodówki i kroimy najlepiej na drugi dzień w dość cienkie plastry.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.swojskiejedzonko.com/2020/04/schab-pieczony-w-boczku.html