tort ambasador

Desery
29.11.2019 8:06
tort ambasador

Tradycyjnie biszkopt jak i bazę do kremu przygotowuję dzień wcześniej... biszkopt: 4 jajka 100 g mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 130 g drobnego cukru 30 g roztopionego masła krem: 300g masła 1 szklanka cukru 0,5 litra mleka + 0,5 szkl do rozrobienia mąk 5 żółtek; 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżeczki cukru z wanilią dodatkowo: pół posiekanej gorzkiej czekolady 3 łyżki kakao pół szkl posiekanych orzechów włoskich pół szkl rodzynek uprzenio namoczonych w alkoholu puszka brzoskwiń nasączenie 1 szklanka w dowolnych proporcjach: Wkładamy w obręcz tortownicy i na nim należy rozsmarować masę ciemną, przykrywamy kolejnym blatem ciasta; nasączamy rozsmarowujemy masę z brzoskwiniami. Wkładamy w obręcz tortownicy i na nim należy rozsmarować masę ciemną, przykrywamy kolejnym blatem ciasta; nasączamy rozsmarowujemy masę z brzoskwiniami. Biszkopt nasączamy syropem z brzoskwiń połączonym w dowolnych proporcjach z wódką. Biszkopt nasączamy syropem z brzoskwiń połączonym w dowolnych proporcjach z wódką. masa jasna: Do jednej połowy masy dodajemy 4-5 brzoskwiń pokrojonych w kostkę. masa jasna: Do jednej połowy masy dodajemy 4-5 brzoskwiń pokrojonych w kostkę. masa ciemna: Do drugiej polowy masy dodajemy kakao, dokładnie mieszamy a następnie rodzynki, posiekane orzechy, posiekaną gorzką czekoladę gorzką. masa ciemna: Do drugiej polowy masy dodajemy kakao, dokładnie mieszamy a następnie rodzynki, posiekane orzechy, posiekaną gorzką czekoladę gorzką. Następnie dodajemy po jednym żółtku, mieszając na najmniejszych obrotach; ja zawsze w tym momencie zaczynam wszystko robić ręcznie. Przykrywamy ostatnim blatem ciasta nasączamy, smarujemy cienko kremem, układamy pokrojone brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką. Przykrywamy ostatnim blatem ciasta nasączamy, smarujemy cienko kremem, układamy pokrojone brzoskwinie i zalewamy tężejącą galaretką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.mniam-mniam.com.pl/2019/11/tort-ambasador.html