Kotlety ruskie

Obiad
26.11.2019 15:04
Kotlety ruskie

Przygotowałam je według przepisu z magazynu Moje Gotowanie 12/2019. - 1 kg ziemniaków - 250 g chudego twarogu - 2 cebule - 2 jajka - 5 łyżek mąki - 2 łyżki masła - 3/4 szklanki bułki tartej - sól, pieprz Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Uwielbiam pierogi ruskie ale z racji tego, że ich lepienie jest bardzo pracochłonne, rzadko je przyrządzam. Z masy formować kotleciki wielkości mandarynki i dokładnie obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron na jasnobrązowy kolor. Na patelni rozgrzać olej i układać kotleciki lekko je spłaszczając. Cebulę obrać, drobno posiekać i podsmażyć na złoto na maśle.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/2019/11/kotlety-ruskie.html