Składniki/ 4 porcje: – 1 1/2 szklanki bulionu warzywnego – 800 g dyni – 1 marchewka – 1 cebula – 2 ząbki czosnku – 1 łyżeczka kurkumy – 1 łyżeczka świeżego startego imbiru – do podania np grzanki – do posypania ostra papryczka chili (opcjonalnie) Przygotowanie: Dynię obrać ze skórki i miąższu i pokroić w kostkę. W większym garnku na maśle zeszklić pokrojoną w w kosteczkę cebulę oraz czosnek. Następnie zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 10 – 15 minut aż warzywa będą miękkie. Jeśli lubimy zupę bardziej pikantną proponuje posypać ją przed podaniem ostra papryczką chili.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.i-lovelife.pl/kuchnia/klasyczny-krem-z-dynii/