🙂 Składniki na 3-4 porcje: – 250g makaronu spaghetti Incola – 125ml wody z gotowania makaronu – 110g sera Pecorino – 2 łyżki masła – 1 łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu Pecorino ścieramy na tarce o małych oczkach, odstawiamy. Na dużej patelni na średnim ogniu roztapiamy 1 łyżkę masła, a kiedy nabierze lekko złotego koloru dodajemy zmielony pieprz i chwilę smażymy. Cacio e pepe to nic innego jak makaron z serem i pieprzem (prostota sama w sobie!). Makaron cacio e pepe – makaron banalny, a mimo wszystko niezwykle smaczny. W jego skład wchodzą zaledwie 4 składniki, które tworzą niesamowicie pyszne, włoskie połączenie w zaledwie 10-15 minut. Mimo wszystko, z całego serca zachęcam do wypróbowania wersji bez mieszanki serów, a sięgniecie tylko po Pecorino.