Składniki: 80 dkg filetów z dorsza 2-3 średnie ugotowane ziemniaki 1 cebula 1 jajko sól, pieprz sok z cytryny 1 cebula bułka tarta do obtoczenia masło Sos koperkowy wg przepisu z bloga Przygotowanie: - filety z dorsza umyć, osuszyć i zdjąć skórę. Rybę pokroić na mniejsze kawałki i skropić sokiem z cytryny, następnie razem z ziemniakami i cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa - zmieloną masę rybną doprawić solą, pieprzem, wymieszać z jajkiem. Od klasycznych mielonych rybnych różni je dodatek gotowanego ziemniaka, który sprawia, że łatwiej je formować i są stabilniejsze. Swoje kotleciki upiekłam w piekarniku, także są super fit. Kotleciki przed pieczeniem posmarować stopionym masłem - piec w 180*C około 30 minut - podawać z przygotowanym sosem koperkowym SMACZNEGO !