Składniki: 200 g ulubionego makaronu 150 g czarnych oliwek bez pestek 5 suszonych pomidorów z zalewy 1 ząbek czosnku większa szczypta startej skórki z cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny kawałek parmezanu pół małego pęczka natki pietruszki sól pieprz 2 łyżki oliwy extra virgin (przepis na 2 porcje) Oliwki, pomidory i czosnek bardzo drobno szatkujemy. Czarne oliwki to w sumie jedyna rzecz, za którą nie przepadam (chociaż na wakacjach w Grecji wchodzą mi całkiem dobrze, myślę jednak, że są po prostu lepszej jakości). Mam w domu jednak jednego amatora czarnych oliwek, a właściwie już dwóch, bo okazało się, że Tola także przepada.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kardamonowy.pl/makaron-z-tapenada/