Bardzo rzadko wykorzystujemy agrest do przygotowania ciast, dlatego podrzucam smaczny pomysł na tartę z agrestem zatopionym w pysznym nadzieniu migdałowym. Nadzienie z mielonych migdałów to specjaność francuska i włoska - frangipane i pasuje właściwie do każdych innych owoców. Do kruchego ciasta również dodałam mielonych migdałów przez co zyskało na kruchości i smaku. Ciasto jest bardzo proste, a krem migdałowy idealnie łączy się smakowo z kwaskowatym agrestem. Składniki na spód: 150 g mąki orkiszowej jasnej 50 g mielomych migdałów 100 g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka cukru pudru/ksylitolu szczypta soli Składniki na masę migdałową /frangipane: 100 g mielonych migdałów 75 …
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2021/07/tarta-migdaowa-z-agrestem-frangipane.html