Składniki do przygotowania śledzia w śmietanie nie stanowią problemu, ponieważ są dostępne w sklepach przez cały rok. Kuchnia europejska Przepisów na śledzia w śmietanie krąży w sieci całe mnóstwo. Śledź w śmietanie to danie wyjątkowe i świetnie sprawdzi się w czasie Wigilii i świąt Bożego Narodzenia. Smaczny przepis na świątecznego śledzia w śmietanie właśnie trafia do Twoich rąk :) Jak już wiesz, to łatwy i sprawdzony przepis na bardzo przyjemnego śledzia w śmietanie. Przepis na śledzia w śmietanie nie jest trudny. Może to właśnie stąd wzięło się powiedzenie tłoczyć się jak śledzie w beczce? :) Śledź w śmietanie według tego przepisu jest po prostu przepyszny :) Można powiedzieć, że ta wersja śledzi w śmietanie to takie świąteczne danie na ostatnią chwilę. Śledź w śmietanie to idealna propozycja na wigilijną kolację i pozostałe świąteczne dni. Takiego fajnego śledzika możesz więc robić bez względu na to, czy jest zima, czy jest lato :) Eksperci do spraw żywienia, dietetycy i naukowcy apelują. Tak przygotowany śledź jest bardzo dobry, więc sprawdzi się przez cały rok :) Główne role zagrały tu oczywiście śledzie i śmietana. Śledzie są również bogate w kwas EPA, który dobrze wpływa na układ krwionośny. Śledź w śmietanie podany jest z listkami natki pietruszki i czerwonym pieprzem. Przygotowanie śledzia w śmietanie nie zajmie Ci wiele czasu. Góra trzy godziny w lodówce i pyszne śledzie są gotowe. Ich transport nie był skomplikowany, bo upychano je w beczkach.