Chili sin carne z dynią

kardamonovy
Obiad
12.11.2019 12:38
Chili sin carne z dynią

Składniki: 1 kg dyni 1 cebula 1,5 łyżeczki kminu rzymskiego 1,5 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki mielonej kolendry 1/4 łyżeczki cynamonu duża szczypta chili 2 puszki fasoli czerwonej 1 puszka pomidorów krojonych 1,5 szklanki bulionu lub wody pół szklanki posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki mocnej zaparzonej kawy 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka miodu 2 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki soku z limonki olej rzepakowy sól (przepis na 5-6 porcji) Obraną dynię, bez pestek, kroimy w większą kostkę. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy do niego dynię i pokrojoną w małą kostkę cebulę, smażymy na wolnym ogniu około 5 minut. Podobne przepisy: Chili sin carne z fasolką szparagową Chili con carne z kakao Chili podałam z ryżem i posypałam natką pietruszki (na pewno byłoby lepsze ze świeżą kolendrą). Następnie wrzucamy odsączoną fasolę, pomidory, bulion, orzechy, kawę, koncentrat, sos sojowy, miód, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy około 20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/chili-sin-carne-z-dynia/