Pasta kanapkowa z tuńczykiem

Śniadania
12.11.2019 11:15
Pasta kanapkowa z tuńczykiem

potrzebne składniki - 1 puszka tuńczyka w kawałkach (najlepiej w oleju) - 2 jajka ugotowane na twardo - 2 – 3 większe korniszony lub 1 duży ogórek kiszony - pół cebuli bardzo drobno posiekanej w kostkę (można zastąpić ją dymką lub szalotką) - 1 łyżka majonezu - 1 łyżka jogurtu typu skyr - 1 łyżeczka musztardy - sól i świeżo mielony pieprz do smaku Tuńczyka odcedzamy z oleju lub zalewy i przekładamy do miski. |Pasta kanapkowa z tuńczykiem| Pasta kanapkowa z tuńczykiem lub inną rybą z puszki, jest świetnym sposobem przemycania ryb morskich do naszego jadłospisu. Więcej przepisów na pasty do kanapek: Pasta jajeczna z awokado, Awanturka z wędzonej makreli, Przepis na najlepszą pastę jajeczną, Pasta z ciecierzycy i suszonych śliwek, Pasta kanapkowa z tuńczykiem będzie idealnym dodatkiem do śniadania, ale także do tartinek lub krakersów na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi. Połączenia delikatnego mięsa z ryby z jajkami na twardo, podkreślone zdecydowanym smakiem korniszonów i cebulki jest świetną propozycją dla wszystkich, którzy niekoniecznie kochają rybki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://korniszonki.blogspot.com/2019/11/pasta-kanapkowa-z-tunczykiem.html