Tarta Tatin z morelami

Ciasta
12.07.2017 11:05
Tarta Tatin z morelami

Składniki na tartę Tatin z morelami 30 – 40 dag moreli 1/2 szklanki cukru (może być biały lub jasny trzcinowy) 1/3 szklanki wody 1 łyżka masła 2 arkusze ciasta francuskiego Morele umyć i podzielić na połówki i wyciągnąć pestki. Podawać na gorąco lub na zimno z dodatkiem bitej śmietany, jogurtu naturalnego lub kremu z serka mascarpone. Wyjąć tartę z piekarnika i odczekać ok. 10 min., po czy wyłożyć na talerz odwracając ją go góry nogami. Ciasto powinno znaleźć się na spodzie, a morele na wierzchu. W cieście zrobić 1 – 2 otwory nożem, tak aby mogła wydostać się para.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://korniszonki.blogspot.com/2017/07/morelowa-tarta-tatin.html