Zdrowe batony bananowo-orzechowe (4 składniki)

Wilk
Przekąski
09.11.2019 10:45
Zdrowe batony bananowo-orzechowe (4 składniki)

Drukuj przepis Składniki ► banany [2 średnie sztuki] ► masło orzechowe [100 g / 5 płaskich łyżek] ► płatki owsiane błyskawiczne [100-110 g / 1 szklanka] ► czekolada deserowa [50 g / 1/2 tabliczki] Na wierzch można dodać dowolną czekoladę lub pokryć ulubioną polewą np. Zdrowe batony bananowo-orzechowe krok po kroku Banany przełożyć do dużej miski i rozgnieść widelcem. Próbowałam je piec w różnych konfiguracjach i przyznam szczerze, że batony na płatkach górskich moim zdaniem wyszły twardsze i bardziej suche. Tym razem podrzucam pomysł na batony, które można zajadać do kawy, zapakować do pudełka czy zjeść w biegu. W międzyczasie, gdy piekarnik się rozgrzewa, posiekać drobno czekoladę i posypać nią wierzch batonów. Do powstałej masy dodać płatki owsiane, wymieszać i przełożyć do foremki (silikonowej bądź uprzednio wyłożonej papierem do pieczenia). W ciągu tygodnia często zamiast sklepowych słodyczy staram się mieć w lodówce jakieś domowe, zdrowsze wypieki. Jeśli macie jednak tylko płatki górskie, polecam zmielić je przez kilka sekund w malakserze, aby uzyskać drobniejsze cząsteczki. W międzyczasie drobno posiekać czekoladę i posypać nią wierzch batonów. Przygotowanie Banany rozgnieść widelcem, dodać masło orzechowe i wymieszać. Do masy bananowo-orzechowej dodać płatki owsiane błyskawiczne. Przepis inspirowany: The Big Man’s World Zdrowe batony czekoladowo-orzechowe

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://wilkuchnia.pl/2019/11/zdrowe-batony-bananowo-orzechowe-4-skladniki.html