Cisto 3bit - BEZ PIECZENIA

Ewelina
Ciasta
02.07.2014 9:01
Cisto 3bit - BEZ PIECZENIA

Przepis

ok 4 paczki herbatników

2 budynie waniliowe

1/2l mleka

1 galaretka cytrynowa

kostka masła w temp pokojowej

puszka masy krówkowej

400 ml śmietanki 30%

3 łyżki cukru pudru

3 łyżki żelatyny

1/4 tabl czekolady gorzkiej

Budyń przygotować w 1/2l mleka. Do gorącego dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Przestudzić. Masło utrzeć na puch i cały czas ucierając dodawać budyń. Formę (21cmx21cm) wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć warstwę herbatników i wylać masę budyniową. Wyrównać wierzch i ułożyć kolejną warstwę herbatników. Rozsmarować masę krówkową i przykryć kolejną warstwą herbatników. Wstawić do lodówki. Żelatynę wymieszać z 1/3 szkl zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Podgrzewać do czasu aż się rozpuści, lekko przestudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wylać na ciasto, posypać startą na tarce czekoladą. Schłodzić.