Mazurek wielkanocny

Ewelina
Wielkanoc
28.03.2015 22:03
Mazurek wielkanocny

- Ciasto kruche - margaryna 60 g - jajko 1 szt - mąka pszenna 1 szk - proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki - cukier waniliowy 2 łyżeczki - Krem - margaryna 150 g - masa krówkowo orzechowa 400 g - orzechy włoskie drobno krojone 50 g Mąkę przesiać, dodać zimną margarynę i posiekać. Piec w nagrzanym piekarniku na 180 stopni z termoobiegiem lub góra-dół na złoty kolor, około 15-20 minut. Krem;margarynę utrzeć do białości, dodawać porcjami masę krówkową i ucierać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.ala-piecze.blogspot.com/2013/03/mazurek-kajmakowy.html