Składniki (ok. 25 placuszków): 50 g gorzkiej czekolady 2 jajka (wielkość L) 1/4 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki oleju 3/4 szklanki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia do podania jogurt naturalny, owoce, opcjonalnie dżem lub cukier puder Czekoladę posiekać. Pancakes smażyć z obu stron, przewracając na drugą stronę, gdy na placuszku pojawią się pęcherzyki powietrza. Jajka, cukier, olej, mleko, ekstrakt z wanilii, mąkę, kakao, proszek do pieczenia zmiksować na gładką masę. Bardzo intensywnie czekoladowe placuszki są gwarancją dobrego humoru i dawki energii na cały dzień.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.marta-gotuje.pl/czekoladowe-pancakes/