Dodatkowo: - 1 galaretka brzoskwiniowa/cytrynowa - 200 ml śmietanki 30% - 2 łyżeczki cukru pudru Posypka: - 1 łyżka masła - 1 łyżka cukru - 50 g wiórków kokosowych Wykonanie: Galaretkę brzoskwiniową lub cytrynową rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody. Brzoskwiniowy puszek w pucharkach Brzoskwiniowe desery w pucharkach z masy serowej z galaretką oraz bitej śmietany i chrupiącej posypki z prażonych wiórków kokosowych. Dodatkowo bita śmietana oraz posypka z prażonych wiórek kokosowych zawierają cukier, więc cały deser jest słodki, ale nie przesłodzony. Dodatkowo bita śmietana oraz posypka z prażonych wiórek kokosowych zawierają cukier, więc cały deser jest słodki, ale nie przesłodzony. P.S. Do masy serowej nie dodawałam dodatkowego cukru, gdyż według mnie galaretka brzoskwiniowa jest wystarczająco słodka. Do masy serowej nie dodawałam dodatkowego cukru, gdyż według mnie galaretka brzoskwiniowa jest wystarczająco słodka. To lekkie jak puszek serniczki na zimno ala ptasie mleczko, o smaku brzoskwiniowym z kokosową nutą i kawałkami galaretki. Składniki: - 200 g twarogu półtłustego - 200 ml śmietanki 30% - 1 galaretka brzoskwiniowa Gdy masa w pucharkach stężeje, wykładamy na wierzch bitą śmietaną i posypujemy prażonymi wiórkami kokosowymi. Śmietankę razem z cukrem pudrem ubijamy na sztywną pianę.