Miska takiego curry i wierzcie mi - jesień, zimno, słoty i deszcze mi nie straszne. Curry z dyni i kurczaka w mleczku kokosowym 2 łyżki oleju 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki czerwonej pasty curry podwójna pierś z kurczaka ½ kg dyni 400 ml mleczka kokosowego szklanka rosołku 3 liście limonki łodyga trawy cytrynowej papryczka chilli dwie łyżki sosu sojowego łyżka sosu rybnego łyżeczka cukru brązowego 2-3 łyżki soku z cytryny lub limonki garść kolendry garść orzeszków nerkowca lub ziemnych Dzisiejsze danie to już kwintesencja jesiennego gotowania - rozgrzewające curry z dynią, kurczakiem z mnóstwem przypraw, gotowane w mleku kokosowym. Podsmażyć na oleju cebulę i czosnek, dodać pastę curry, chwilę przesmażyć i dodać kurczaka. Pokroić kurczaka i dynię w kostkę, cebulę w kosteczkę a czosnek posiekać.