ŚRODA: SPAGHETTI W KREMOWYM SOSIE Z CIECIORKĄ I BOCZNIAKAMI

Agnieszka
Makarony
30.10.2019 11:24
ŚRODA: SPAGHETTI W KREMOWYM SOSIE Z CIECIORKĄ I BOCZNIAKAMI

Kluski śląskie z boczniakami i szpinakiem Domowe gnocchi z boczniakami Flaczki z boczniaków po warszawsku Składniki: Puszka cieciorki 250 g boczniaków 1/2 opakowania makaronu spaghetti lub buccatini Garść szpinaku 1/2 szklanki tartego parmezanu 1 gałązka rozmarynu lub łyżeczka suszonego 200 ml śmietany 12 proc. 1 duża szalotka 2 ząbki czosnku 3 łyżki oleju Przygotowanie: Makaron z boczniakami gotowany jest w taki sposób, że spaghetti tylko kilka minut spędza w wodzie, a potem dochodzi w śmietanowym sosie, nabierając wyjątkowego smaku. Łatwe Liczba porcji: 2 Makaron z boczniakami i inne dania z boczniaków Boczniaki w naszej kuchni zaczynają odgrywać coraz ważniejszą rolę. Przepis na makaron z boczniakami, cieciorką i szpinakiem pochodzi z serwisu cooking.nytimes.com Przełóż szczypcami makaron do rondla z sosem, dodaj garść szpinaku, wymieszaj i duś wszystko razem przez 4 minut. Makaron z boczniakami w kremowym sosie, do tego chrupiąca cieciorka i szpinak. Makaron z boczniakami jest daniem wyjątkowym dzięki złożonej teksturze, smakom, co jest pochodną sposobu gotowania. Mamy tu chrupiącą, smażoną cieciorkę, mięsiste grzyby, aksamitny szpinak i spaghetti zanurzone w kremowym sosie. Wysyp do niego cieciorkę i smaż ba dość mocnym ogniu przez 7 minut aż ziarenka dobrze się przypieką. Krok 2 Boczniaki posiekaj w paski lub porwij rękami na mniejsze kawałki. Podlej makaron wodą, w której się gotował jeśli sos jest za gęsty. Wrzuć do rondla i smaż przez 5 minut, aż się zrumienią. Dodaj rozmaryn (jeśli używasz suszonego, zetrzyj go w moździerzu lub przesiekaj nożem).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/sroda-spaghetti-w-kremowym-sosie-z-cieciorka-i-boczniakami/