PIĄTEK: KREM Z GROSZKU NIGELLI LAWSON

Agnieszka
Zupy
22.03.2019 9:35
PIĄTEK: KREM Z GROSZKU NIGELLI LAWSON

Liczba porcji: 2 Był taki moment w historii polskiej kuchni, że zupa krem z groszku z ptysiami stała się żelaznym składnikiem każdego weselnego obiadu, tworząc realne zagrożenie dla nieśmiertelnego rosołu z makaronem! Wyjmij z rondla czosnek a na oliwę wysyp groszek, przesmaż aż lekko się rozmrozi a następnie dodaj stratą skórkę z cytryny, zamieszaj, zalej wodą (2 szklanki, ale jeśli chcesz żeby zupa była bardziej gęsta lub rzadsza, dodawaj wody według uznania). W ten sposób kończy się historia toksycznego związku zakończonego skandalem w 2013 r., kiedy podczas kolacji w restauracji, na oczach innych gości i przechodniów (rzecz działa się w restauracyjnym ogródku), Składniki: - 450 g mrożonego groszku - Ząbek czosnku - 2 łyżki oliwy - 3-4 łyżki tartego parmezanu - 1/2 szklanki listków mięty - Sok z połowy cytryny - Skórka starta z połowy cytryny - Mozzarella Przygotowanie: Nie wiemy, jak obecnie wygląda międzyzupowa rywalizacja, bo na weselu dość dawno nie byliśmy, wiemy natomiast, że groszkowy krem jest daniem najprostszym z najprostszych, niezwykle smacznym, o bardzo przyjemniej kremowej konsystencji. Sprawdźcie super szybki przepis na zupę krem z groszku Nigeli Lawson z dodatkiem od nas! Czas: 15 minut Proponujemy Wam łatwy przepis, podpatrzony u Nigeli Lawson, wzbogacony o hit menu na tydzień, w którym znalazł się ten przepis – czyli miętę – która zaskoczyła nas swoimi możliwościami! W 2001 r. zmarł jej pierwszy mąż, którego złośliwy nowotwór zawinął z tego świata w rok. Polecamy! Niełatwe życie Nigelli Z kronikarskiego i plotkarskiego obowiązku trzeba dodać, że w tym tygodniu oficjalnie doszło do rozpadu małżeństwa Nigelli Lawson i milionera Charles Saatchiego. Dodaj do groszku parmezan i posiekaną miętę i sok z cytryny. Zostawił ją z niemałą fortuną, bo był bardzo zamożnym człowiekiem, i dwójką małych dzieci. Podawaj z pokrojoną w kostkę mozzarellą. Zupę krem z groszku zna każdy. Piszemy to wszystko po to, bo uświadomiliśmy sobie jak łatwo popaść w stereotyp.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/piatek-krem-z-groszku-nigelli-lawson/