Sznycle w panierce z orzechów laskowych

Agnieszka
Obiad
24.11.2020 7:19
Sznycle w panierce  z orzechów laskowych

Przepis na sznycle panierowane w orzechach wzorowany jest na juleskitchen.com Składniki: Podwójna pierś z kurczaka Spróbuj także nasz sprawdzony przepis na udka z kurczaka w orzechowej panierce oraz chrupiące nuggetsy panierowane w migdałach. Z naszych doświadczeń wynika, że panierka z orzechów wcale nie jest najlepsza wtedy, gdy zmielisz ją na proszek. Zmielone orzechy bardzo ładnie smażą się na patelni (sznycle panierowane w orzechach można również upiec) i nadają kurczakowi niesamowity smak. Sałata Kawałek czerwonej kapusty Mały pęczek rzodkiewek Pomarańcza Kilka łyżek natki pietruszki 1 łyżka musztardy Dijon (deserowej, miodowej) 1 łyżka oleju 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu jabłkowego Przygotowanie: Krok 1 Nagrzej piekarnik na 170 stopni. Jeśli panierka z orzechów laskowych spodoba ci się spróbuj zapanierować sznycle w innych orzechach: włoskich, pistacjach, migdałach. Smażąc pamiętaj, że panierka z orzechów może się przypalić, choć dzięki zawartości tłuszczu, jest mniej podatna na spalenie niż bułka. I są takie również następnego dnia, co w przypadku tradycyjnej panierki się nie zdarza, bo bułka mięknie odstawiona z kotletem do lodówki. Kto raz spróbuje panierki z orzechów nie będzie chciał wracać do zwykłej panierki z bułki. Podawaj sznycle panierowane w orzechach z sałatą i ziemniaczanym pure oraz kawałkami cytryny do skropienia kotletów. Smaż na średnim ogniu 3 minuty z jednej i 2 z drugiej strony. W tym celu trzeba orzechy podpiec na patelni, a najlepiej i najłatwiej w piekarniku. Dość łatwe Liczba porcji: 2 duże Sznycle panierowane w orzechach laskowych to danie, które musi wypróbować każdy kto lubi panierowane kotlety. Wyjmij z piekarnika, przesyp do lnianej ściereczki, zawiąż i masuj orzechy, tak żeby odpadła z nich brązowa skórka. Krok 4 Wsyp orzechy do miksera, zmiksuj – nie miksuj orzechów na proszek, zostaw większe kawałki. Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka 1 jajko 2 łyżki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej Szklanka orzechów laskowych 4 łyżki parmezanu (opcjonalnie, ale warto) Pamiętaj jednak, żeby monitorować sznycle panierowane w orzechach podczas smażenia. Sznycle panierowane w orzechach mają wtedy bardzo przyjemną, chrupiąca konsystencję. Potem partiami: najpierw w jajku, a potem w orzechach. Jeśli masz surowe orzechy laskowe, w brązowej skórce, musisz się jej pozbyć, bo jest gorzkawa. Kapustę pokrój nożem w cienkie piórka, rzodkiewki posiekaj w plastry. Panierka z orzechów jest bardzo łatwa do zrobienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/sznycle-panierowane-w-orzechach/