Przepis na przysmak z dzieciństwa – przepyszne rurki z kremem!

Judyta
Desery
30.10.2019 7:10
Przepis na przysmak z dzieciństwa – przepyszne rurki z kremem!

Chociaż Jan Brzechwa pisał przed laty o Pchle Szachrajce, która z pysznego deseru lubiła jedynie krem, zapewniamy, że rurki z kremem z tego przepisu najlepiej smakują w całości! Ciasto na rurki z kremem Jak przygotować idealne ciasto do rurek z kremem? Taka ilość składników powinna wystarczyć na przygotowanie 60 porcji, dzięki czemu rurki z kremem świetnie sprawdzą się jako słodkie przekąski na zimno, którymi możemy uraczyć gości. Zanim zabierzemy się do realizacji przepisu, prawdopodobnie konieczna będzie wizyta w sklepie, choć możliwe, że wszystkie składniki konieczne do przygotowania rurek będą znajdować się w domu. Na ciasto potrzebujemy około 2,5 szklanki mąki pszennej, 250 g masła, szklanki śmietany 12% oraz odrobiny soli i cukru wanilinowego. Wyśmienity krem na bazie budyniu W trakcie pieczenia możesz zająć się kremem. Teraz bardzo przydatna będzie foremka do rurek, którą należy nasmarować masłem, a następnie nawijać na nią paski ciasta, które muszą na siebie nachodzić. W chwili wrzenia wlewaj do garnka mleko wymieszane z budyniem i pozostałymi składnikami, ale nie zapomnij o energicznym mieszaniu. Chociaż ich przygotowanie wymaga pewnego nakładu pracy, wcale nie jest skomplikowane! Czego potrzeba do wyśmienitych rurek z kremem? Gdy rurki się przyrumienią, prawdopodobnie będą już gotowe do wyjęcia z piekarnika. Każdy z nas ma swoje ulubione smaki z dzieciństwa, do których chętnie wraca.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://myslipotarganej.pl/przepis-na-przysmak-z-dziecinstwa-przepyszne-rurki-z-kremem/