Leczo z kurczakiem – fit przepis Mój przepis na: Składniki: 2 cebule 3-4 ząbki czosnku 1 podwójna pierś kurczaka 2 duże, czerwone papryki 1 duża żółta papryka 1/2 kg pomidorów 1 średnia cukinia 1 łyżeczka soli 1-2 szczypty mielonego pieprzu 1 łyżeczka czerwonej, słodkiej, sproszkowanej papryki 2-3 liście laurowe 2-3 łyżki oleju/oliwy Mięso z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju w garnku z grubym dnem Cebulę obieramy kroimy w półplasterki i dodajemy do smażącego się kurczaka Gdy już papryka trochę zmięknie dodajemy umytą i pokrojoną w grubą kostkę cukinię (jeśli skórka jest cienka, nie trzeba jej obierać, będzie zdrowsza, i ładniej będzie wyglądała – nie rozgotuje się na ciapę) Jak się ma w domu dorastające córki, trzeba się pogodzić, z tym, że wszytko, co gotujesz musi być fit. Dodajemy obrany i posiekany czosnek Papryki przekrawamy, usuwamy gniazda nasienne i białe części, dość grubo kroimy i wrzucamy do garnka Myjemy i kroimy pomidory – wrzucamy do garnka (niektórzy usuwają skórki przed dodaniem do lecza)