Składniki: 1 szkl płatków żytnich ⅓ szkl pestek dyni (łuskanych) ⅓ szkl pestek słonecznika (łuskanych) ⅓ szkl wiórków kokosowych 1 łyżka miodu (ale taka porządna łycha) 1 łyżeczka oleju kokosowego nierafinowanego lub masła 1 szczypta soli A my mamy tendencję, żeby do tego dorzucić jeszcze albo jakieś płatki, które składają się głównie z cukru, albo musli z bakaliami i suszonymi owocami, które tez ocieka cukierkiem! Jeśli wypróbujesz moją granolę, to koniecznie daj znać, czy wszystko poszło ok, czy przepis był jasny i czy smakowało, to dla mnie bardzo ważne (być może trzeba coś poprawić). Fakt, dodałam miód, który po podgrzaniu traci sporo na wartościach odżywczych, ale coś mi mówi, że i tak dałam go mniej niż producenci dają do tych wszystkich śniadaniowych, pseudo zdrowych produktów. Granola z płatków żytnich to świetna alternatywa dla wszelkich sklepowych musli czy innych płatków poduszkowców! Stąd właśnie tytuł dzisiejszego wpisu – Domowa granola z płatków żytnich dla pięknych ludzi!…