S kładniki na leczo z c ukinii, b akłażana i p apryki : 2 średnie cukinie papryka czerwona papryka zielona cebula niewielki bakłażan 300 g cienkiej kiełbasy (np. śląska) 300 ml passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra Całość dusimy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, około 15 minut, aż cukinia i bakłażan staną się miękkie. Dodajemy do nich papryki pokrojone w paski oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i smażymy jeszcze 5 minut. Bakłażana kroimy w plastry grubości 2-3 cm i posypujemy solą. Po tym czasie opłukujemy go z soli i kroimy w kostkę. Cukinię obieramy (jeśli jest młoda, to nie trzeba) i kroimy w kostkę.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2014/09/leczo-z-cukinii-baklazana-i-papryki/