A pod ręką była cukinia i ćwiartki z kurczaka więc trafiły do gara. składniki: 2 duże ćwiartki z kurczaka 700 g młodej cukinii, dałam po kawałku zielonej i żółtej 1 cebula 3 ząbki czosnku świeża papryczka chili 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól,pieprz 100 ml śmietanki 30 % 1 łyżka oleju kokosowego ok 2 litry wody 2 listki laurowe 2 kulki ziela angielskiego pęczek włoszczyzny ( liść selera i pora, natka pietruszki ) makaron ryżowy Do garnka wlać wodę. Gotować aż cukinia będzie miękka, w trakcie gotowania doprawić solą i pieprzem, można dodać jeszcze papryczki jeśli daliśmy za mało. Naszły mnie smaki na ostre więc powstała pikantna zupa z tego co było pod ręką. Ugotować wywar ( gotoważ aż mięsko będzie miękkie) , na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Dodać ćwiartki z kurczaka, ziele i listki laurowe oraz włoszczyznę. Dodać posiekaną papryczkę chili, ilość zależy od tego jak lubimy ostre.