Ciasto z czerwoną porzeczką

Monika
Ciasta
28.07.2018 23:58
Ciasto z czerwoną porzeczką

składniki: 4 jajka 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/3 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki śmietany 200 g czerwonej porzeczki 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka ok 35-40 minut. Wystarczy tylko zmiksować składniki, wyłożyć owoce i piec. Czerwoną porzeczkę oprószyć niedokładnie mąką ziemnaczaną i wyłożyć na wierzch. Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Szybko się robi i szybko znika bo foremka nieduża.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2018/07/ciasto-z-czerwona-porzeczka.html