Muffinki dyniowe z serowym nadzieniem

Natalia

Fit

20.10.2019 13:21

Muffinki dyniowe z serowym nadzieniem

Składniki: Ciasto: 150 g puree z dyni 2 jajka 1 szklanka mąki pełnoziarnistej 1/3 szklanki roztopionego oleju kokosowego 1/3 szklaki mleka (może być roślinne) 1/2 szklanki ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/4 łyżeczki imbiru Nadzienie serowe: 200 g chudego lub półtłustego twarogu 1 jajko 80 g serka waniliowego (np. Bakoma) 3 łyżki ksylitolu 3 łyżki budyniu waniliowego Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Ciasto: Do miski przełożyć puree z dyni, dodać jajka, olej kokosowy, ksylitol oraz mleko i wszystko wymieszać. Dziś mam dla was kolejny przepis na przepyszne muffinki z dodatkiem puree z dyni . Nadzienie serowe: Twaróg przełożyć do miski, dodać jajko, serek waniliowy oraz ksylitol i miksować przez chwilę. Muffinki są bardzo sycące, proste do zrobienia, nie zawierają cukru, ani żadnych ulepszaczy Doskonałe na deser czy przekąskę.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2019/10/muffinki-dyniowe-z-serowym-nadzieniem.html