Panierowane kapelusze borowików

Karol
Śniadania
16.10.2019 15:34
Panierowane kapelusze borowików

Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Panierowane kapelusze borowików wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Kapelusze obtoczyłem w mące, następnie w jajku roztrzepanym z solą i pieprzem, a na koniec w bułce tartej. Sposób wykonania Grzyby oczyściłem, uciąłem ogonki a kapelusze – ponieważ były dość grube przekroiłem w poprzek tworząc z każdego dwa płaskie krążki. Potrzebne składniki 4 duże kapelusze borowików 2 łyżki mąki 2 jajka 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz 3 łyżki masła klarowanego , Na patelni rozgrzałem masło klarowane i smażyłem grzyby z obu stron na średnim ogniu do uzyskania złotej barwy. Proste jak drut ale pewnie nie każdy wpada na taki pomysł i go realizuje. No grzybki nam w tym roku rosną jak grzyby po deszczu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kosapopatelni.pl/panierowane-kapelusze-borowikow-w-sam-raz-do-buly-na-2-sniadanie/