Grzyby smażone, marynowane w zalewie słodko-kwaśnej wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Potrzebne składniki 15 średnich kani (lub innych grzybów – trzeba wtedy dopasować ilość) 4 jajka 4 łyżki bułki tartej sól, pieprz olej (do smażenia) Zalewa słodko-kwaśna 500 ml wody 18 łyżek octu 17 łyżek cukru 1 łyżeczka ostrej papryki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 2 średnie cebule Łącznie: 50 min. Ilość porcji 2 słoiki 5 from 2 votes Grzyby smażone, marynowane w zalewie słodko-kwaśnej Jeśli nie chcecie robić smażonych grzybów wystarczy świeże, oczyszczone grzyby podgotować w osolonej wodzie przez 5 min. pod koniec gotowania dodając szczyptę kwasku cytrynowego. Grzyby smażone, marynowane w zalewie słodko-kwaśnej to zupełnie coś innego niż zwykłe tradycyjne marynowane grzyby. Całe się później do słoików nie zmieszczą, więc po usmażeniu kroję je na kawałki, tak by swobodnie wchodziły do słoików. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Obtaczam kapelusze w jajku i bułce i smażę na patelni z rozgrzanym olejem, do uzyskania złotej barwy. Super się sprawdza np. do smażonych kani, ale z powodzeniem można ją stosować do każdych grzybów. Zagotowuję wodę z octem i cukrem, dodaję paprykę, koncentrat i sos sojowy i gotuje 2 min.