Naleśniki z pieczarkami i warzywami

Karol
Obiad
04.01.2018 14:26
Naleśniki z pieczarkami i warzywami

Łącznie: 1 godz. Naleśniki z pieczarkami i warzywami Potrzebne składniki Naleśniki: 2 szklanki mąki 2 jajka 1 szklanka wody ale pewnie więcej 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju szczypta soli i pieprzu 2 łyżki masła do usmażenia już nafaszerowanych nalesników Nadzienie: 250 g pieczarek 1 duża cebula czerwona 1 papryka (najlepiej po pół w różnych kolorach) kilka suszonych pomidorów kilka orzechów włoskich papryka (estragon, czosnek (mniej więcej po pół łyżeczki)) tarty ser żółty (ilość wg uznania) 1 łyżka oleju do smażenia sól (pieprz) Jak wykonać przepis na - Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Naleśniki z pieczarkami i warzywami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Po usmażeniu naleśników podsmażamy na oleju drobno pokrojoną cebulę z drobno pokrojonymi pomidorami, dodajemy pieczarki i paprykę pokrojone w kostkę. Nakładamy na środek naleśnika, na zarumienioną stronę solidną porcję nadzienia,posypujemy serem i zawijamy brzegi do środka w kopertę. Sposób wykonania Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy dokładnie napowietrzając do uzyskania płynnej masy tak by oblepiała łyżkę ale swobodnie z niej spływała. Usmażenie na końcu gotowych kopert na maśle podnosi smak. Na rozgrzanej patelni smażymy cienkie naleśniki, rozlewając ciasto w okół. Smażymy na maśle z obu stron do zarumienienia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kosapopatelni.pl/nalesniki-z-pieczarkami-i-warzywami/