CYDROWE NALEŚNIKI Z JABŁKAMI

Iwona
Śniadania
15.10.2019 18:22
CYDROWE NALEŚNIKI Z JABŁKAMI

Składniki na 8 naleśników wielkości 22-24 cm: Składniki na 8 naleśników wielkości 22-24 cm: - 1 szkl nieczubata, mąki pszennej tortowej - 2 jajka kl L - 3 łyżeczki cukru - szczypta soli - kilka kropel esencji waniliowej - 1/2 szkl cydru jabłkowego - 3/4 szkl mleka lub napoju migdałowego, sojowego lub ryżowego - 2 łyżeczki roztopionego masła Nadzienie: - 4 spore jabłka (jeśli są soczyste to nie podlewamy ich wodą) - 1/2 łyżeczki soku z cytryny - ewentualnie 1-2 łyżki cukru jeśli jabłka były kwaśne 1. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, podlewamy wodą, dodajemy sok z cytryny i zaczynamy je dusić do miękkości. 2. Składniki na ciasto, razem z cydrem, mieszamy/miksujemy ze sobą i odstawiamy na bok na kilka minut. 4. Usmażone, układamy je jeden na drugim i przykrywamy talerzem ( to sprawi że zmiękną i łatwo będzie je nam formować w rulony czy koperty) 5.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2019/10/cydrowe-nalesniki-z-jabkami.html