Zupa krem z pora i serka topionego

Magdalena
Obiad
15.10.2019 16:24
Zupa krem z pora i serka topionego

Spróbujcie i Wy, w prostocie tkwi siła 😉 Składniki: - 600 g białej części pora (około 3 sztuki) - 2 ziemniaki - 1 cebula - 1,7 l bulionu warzywnego lub drobiowego - 100 g serka topionego – używam Sertop wersja z kolorowym pieprzem lub czosnkiem - opcjonalnie 100 ml śmietanki 30% - sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku - groszek ptysiowy lub grzanki do podania Przygotowanie: Idealna o każdej porze roku, pyszna i prosta w przygotowaniu zupa krem z pora z dodatkiem serka topionego. Krem z pora i serka topionego podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami. Pora kroimy w talarki, cebulę w piórka (lub drobniej) i szklimy na niewielkiej ilości oleju. Do garnka z bulionem dodajemy pora i cebulę oraz obrane i pokrojone w kosteczkę ziemniaki. Zupa krem z pora i serka topionego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/zupa-krem-z-pora-i-serka-topionego/