MAkaron w śmietanowym sosie z cukinią, koperkiem i natką pietruszki (wegański)

Martyna
Makarony
14.10.2019 19:05
MAkaron w śmietanowym sosie z cukinią, koperkiem i natką pietruszki (wegański)

Przepis na 4 porcje, jedna ok. 350kcal. Składniki: – 250g makaronu razowego (lub bezglutenowego) – 250ml śmietanki 30% (lub śmietanka owsiana) – 1 bardzo duża cukinia lub 2 średnie – 2 cebule – 1 łyżka oleju – 1 ostra papryczka lub 1/2 płaskiej łyżeczki suszonej papryki ostrej – 3 ząbki czosnku – pół pęczka natki pietruszki – pół pęczka koperku – sól, pieprz *opcjonalnie: parmezan lub wegański parmezan do posypania Tak więc dziś, chciałabym zaproponować Wam obiad z serii na szybko, który świetnie sprawdza się jako błyskawiczny w przygotowaniu obiad do zjedzenia w domu, czy do wzięcia na wynos. Koperek (część zostawiamy do posypania na koniec) i natkę pietruszki drobno siekamy, papryczkę kroimy na małe kawałeczki i dodajemy do zawartości patelni. Cebule kroimy w kostkę i smażymy na łyżce oleju wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dawno nie było u mnie żadnego przepisu z makaronem w roli głównej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/makaron-w-smietanowym-sosie-z-cukinia-koperkiem-i-natka-pietruszki-weganski/